Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

»Med vami pa naj ne bo tako« (Mr 10,43)

 

Biblična šola Evangelii gaudium in Slovensko biblično gibanje

vabita na BIBLIČNI VIKEND v Stično, 

ki bo potekal od 19. do 21. oktobra 2018.

Naslov:

S Pastirjem na poti Občestva

Vodi prof. dr. Maksimilijan Matjaž

Izhodiščni odlomek tokratnega bibličnega srečanja bo Jezusova prilika o izgubljeni ovci (Lk 15,4-7), s katero nam Gospod sporoča svojo brezpogojno ljubezen do vsakega človeka ter hkrati prebuja v nas duha občestvenosti in čut odgovornosti do drugih. Povabljeni smo, da čujemo ob Besedi, da jo prežvekujemo, se sprašujemo, zremo, se veselimo in žalujemo… Vse to daje dušo našemu življenju, ga odpira in poglablja, vzpostavlja odnose, premika srce.

Učenci Besede v Svetem pismu ne iščemo magičnih besed, poceni tolažb ali prerokb, temveč Resnico, ki je življenje v občestvu z Očetom in Sinom in Svetim duhom in celotno Cerkvijo. Poslušamo Učitelja, ki nam ne ponuja nekega novega nauka, ampak nam podarja sebe samega, da ga sprejmemo, smo z njim, se mu zaupamo, se mu izročamo in tako zaživimo novo življenje, ki nam je bilo s krstom že podarjeno.

Prijave pri Ani (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

 

kancevci 2019 web

Od petka 18. 3. 2016 do sobote 19.3.2016

V okviru izbirnih predavanj Eksegeza Janezovega evangelija in Pravičnost in odrešenje v Svetem pismu, je od 18. 03. (14h) do 19. 03. (18h) 2016 potekal v Stični Biblični seminar celostnega branja Svetega pisma.

"Kjer je Gospod, tam je usmiljenje". To papeževo spodbudo smo izkušali na bibličnih duhovnih vajah od 9. do. 11. oktobra 2015 v Domu duhovnosti v Kančevcih. Zbralo se nas je preko 100 z vse Slovenije.

Duhovne Vaje v letu apostola Pavla
V Domu duhovnosti Benedikt, Kančevci v Prekmurju, od četrtka, 2. okt. ob 19. uri, do nedelje, 24. okt. 2008.

Back to top