Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih
Vabljeni na biblično ekskurzijo po Pavlovi Grčiji - od Filipov do Korinta

Potekalo bo od 23. do 30. oktobra 2019.

 

V okviru Biblične šole Evangelii gaudiumki v organizaciji Zavoda Biblično gibanje že tretje leto poteka pri Sv. Jožefu v Celju, pripravljamo biblično ekskurzijo po Pavlovi Grčiji, ki bo potekala od 23. do 30. oktobra 2019.

Z vodilom iz pisma Filipljanom, »Da bi spoznal njega in moč njegovega vstajenja« (3,10),bomo prepotovali pot od Filipov do Korinta in se ob Pavlovih krajih poglabljali v njegove poslanice, ki jih je pisal Cerkvam v Filipe, Solun in v Korint. Predstavljamo vam okvirni program, ki smo ga pripravili skupaj z agencijo Trud. Poleg sv. maše bo vsak dan tudi "ura" Pavlove eksegeze. Morda bi bilo to tudi za vas priložnost, da še bolje spoznate oznanilo prvega misijonarja Cerkve, apostola Pavla. 

pavel in theklaPavel in Thekla

  1. dan: Ljubljana-Solun-Kavala

Zgodnji jutranji (nočni) odhod proti enemu od okoliških letališč ter polet v Solun (Tesalonik). Po pristanku se z avtobusom odpeljemo do Kavale, starodavnega pristanišča, kjer je Pavel v okviru svojega drugega misijonskega potovanja prvič stopil na evropska tla (Apd 16,11).

  1. dan: Filipi

Po ostankih starodavne poti Via Egnatia se odpravimo proti Filipom. Sv. maša ob potoku pri kapeli sv. Lidije, prve Pavlove učenke v Filipih (Apd 16,14). Ogled ostankov antičnega mesta Filipi. Eksegeza ad locum!

  1. dan: Kavala-Apolonia-Solun

Ob Via Egnatia potujemo proti Amfipoli in Apoloniji (Apd 17,1), kjer bomo imeli ob ruševinah cerkve Pavlovega spomina sv. mašo. Popoldne prispemo v Solun, ki je bila druga najpomembnejša Pavlova postojanka v Makedoniji (Apd 17,1-8).

  1. dan: Solun-Beroja-Itea

Na poti iz Soluna v antično Ahajo se ustavimo Beroji, kjer so Pavla na begu iz Soluna prijazno sprejeli (Apd 17,10-13). Pot nadaljujemo proti jugu mimo antičnega svetišča v Delfih do obmorskega mesta Itea v korintskem zalivu.

  1. dan: Itea-Atene-Nafplion

Po jutranji sv. maši obiščemo bližnje Atene z agoro, akropolo in areopagom, kjer je imel Pavel znameniti govor grškim filozofom (Apd 17,16-34). Popoldne se vračamo mimo korintskega zaliva do obmorskega Nafliona, kjer ostanemo tri noči.

  1. dan: Korint

Ta dan bo v celoti posvečen ogledu Korinta in pismom Korinčanom. Eksegeza ad locum!

  1. dan: Mikene-Epidavros

Dopoldne ogled Miken in Epidavrosa. Popoldan sv. maša in refleksija romanja.

  1. dan: Nafplion-Atene-Ljubljana

Po sv. mašo na pot mimo Korinta proti Atenam, od koder poletimo proti enemu od okoliških letališč. Povratek z avtobusom v odhodne kraje.

VODI prof. dr. Maksimilijan Matjaž

 Filipi 3

 

Filipi

 

PRIJAVE na agenciji TRUD do 1. aprila (tel. 01 360 28 20 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oz. do zasedbe prostih mest. Zaradi omejenega števila mest priporočamo čim prejšnje prijave!

CENA 850 evrov (najmanj 40 potnikov) oz. 890 evrov (najmanj 30 potnikov)

VKLJUČUJE letalski prevoz, letališke pristojbine, ročno prtljago na letalu (10 kg), transfer do letališča in nazaj, nastanitev v dvoposteljnih sobah (hoteli turistične kategorije; 3*** ali penzioni); polpenzione (zajtrki in večerje ali kosila), avtobusni prevoz, oglede s slovenskim vodnikom, duhovno vodstvo, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;

DOPLAČILO PO ŽELJI: enoposteljna soba 140 evrov, dodaten kovček na letalu (20 kg) 55 evrov, vstopnine poravnate pri vodiču;

ODSTOPNINA (po želji): odpoved v primeru bolezni ali smrti v ožjem družinskem krogu (4,9% od cene);

PLAČILNI POGOJI: 30 % akontacije ob prijavi, ostalo lahko plačujete na obroke (do 10 obrokov);

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in so na voljo v poslovalnici.

Prijave in organizacija:

Turistična agencija TRUD
Krekov trg 1
SI - 1000 Ljubljana
Slovenija

DELOVNI ČAS: od ponedeljka do petka od 8.00 do 17.00
T:
 +386 (0)1 360 28 20
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
W: www.trud.si 

 

mikene.jpg

Mikene

Back to top