Študijski predmeti

PRVA IN DRUGA STOPNJA
 
TRETJA STOPNJA
Koncept zgodovine, kraljestva, pravičnosti, opravičenja in odrešenja v Stari in Novi zavezi
 
DUHOVNO IZPOPOLNJEVANJE
Duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih

Biblična šola Evnagelii gaudium je del velikega občestva, ki si prizadeva za prenovo Cerkve v duhu papeža Frančiška. Tudi mi smo se na svoj način odzvali papeževemu povabilu, ki ga je zapisal v svoji prvi apostolski spodbudi: "Vabim vsakega kristjana, kjerkoli že je, naj še danes obnovi svoje osebno srečanje z Jezusom Kristusom, ali se vsaj odloči za srečanje z njim in ga vsak dan nenehno išče. Ni razloga, da bi kdo mislil, da to vabilo ni namenjeno njemu, kajti »nihče ni izključen od veselja, ki ga prinaša Gospod«.1 Kdor tvega, tega Gospod ne razočara." (VE 3) Sadovi tega papeževega poziva si vidijo tudi v številnih novih gibanjih, ki se prebujajo v Cerkvi, v želji, da bi živeli evangeljsko oznanilo veselja v sodobnem svetu. 

Eno takšnih združenj je tudi Bratstvo Veselje evangelija (Fraternita Evangelii Gaudium), ki je pred leti nastalo v Assisiju. Poklicanost Bratstva je slediti ubogemu in križanemu Kristusu po zgledu duhovne dediščine sv. Frančiška Asiškega in sv. Petra Alkantarskega ter prek znamenja bratskega življenja in evangelizacije svetu radostno oznanjati odrešujočo moč Njegovega vstajenja ter lepoto Cerkve, doma bratstva za vse. Bratstvo je v službi vseh specifičnih poklicanosti in si prizadeva, da bi vsak v svojem življenjskem stanu obrodil stoteren sad, h kateremu kliče evangelij, ter pomembno in odgovorno prispeval h gradnji cerkvene skupnosti. Obličje Bratstva, enost v različnosti poklicanosti, svetu oznanja, da smo vsi poklicani k popolni ljubezni, kakršna je Očetova. Takšna popolnost ne pripada zgolj enemu življenjskemu stanu, ampak Ljubezni. Ljubezen pa vsakega vabi, da stopi na pot, ki jo je prehodil Kristus, v popolni razpoložljivosti svojega življenja in zavedanju, da »Cerkev pomeni biti Božje ljudstvo v soglasju z vélikim načrtom Očetove ljubezni« (VE 114). 

 

Bratstvo odpira svojo hišo tudi v Sloveniji in vabijo k njeni blagoslovitvi!

Z velikim veseljem vas vabimo na otvoritev Hiše bratstva na Trubarjevi cesti 82, ki bo v soboto, 27. oktobra 2018. Hiša bo poleg ostalih dejavnosti namenjena sprejemanju staršev bolnih otrok ter sorodnikov bolnikov, ki se zdravijo v Kliničnem centru.

Ob 19.00 se bomo pri maši v župnijski cerkvi sv. Petra zahvalili za dar naših odnosov. Mašo bo daroval pomožni ljubljanski škof msgr. dr. Franc Šuštar, po maši bo sledil blagoslov hiše ter kratka predstavitev namena hiše ter Bratstva Veselje evangelija. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo potrdite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Isti dan bodo v Hiši bratstva od 9.00 do 17.00 potekale kateheze o bratstvu, odnosih in Cerkvi. Kateheze bo vodila s. Katia Roncalli, odgovorna za Bratstvo Veselje evangelija. Za prevod v slovenščino bo poskrbljeno. Med katehezami bo čas za skupno druženje in kosilo. Svojo udeležbo nam prav tako potrdite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Ob enem bi vas radi povabili še na dve srečanji, ki jih v oktobru organizira Bratstvo:

  1. oktober ob 20.00: Iz osamljenosti v odnos
  2. srečanje sklopa katehez "Vstani in hodi" za mlade od 18. do 35. leta, ki bodo potekale vsak 4. četrtek v mesecu.
  1. oktober ob 10.00: Mladi, evangelizacija in razločevanje poklicanosti

Pastoralno usposabljanje za duhovnike, redovnike, posvečene in laike, ki gorijo za nebeško kraljestvo. Usposabljanje bo vodila s. Katia Roncalli, priznana italijanska teologinja in predavateljica na različnih tečajih in seminarjih za mlade, zakonce, posvečene osebe ter duhovnike. Je tudi iskana duhovna spremljevalka. Za prevod v slovenščino bo poskrbljeno.

Veseli bomo vaše navzočnosti tako na otvoritvi hiše kot na ostalih srečanjih,

Anja in Maja z Bratstvom Veselje evangelija

kriz fraternita

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.fraternitaevangeliigaudium.com 

Vstani in jej vabilo nov 2018

FEG mail vabilo 27. 10. slo

FEG mail vabilo 26. 10. slo

 

Back to top